Milyen egy jó tréning?

Elsősorban különleges. Mégis, mikor teheted meg, hogy több napon át csak magaddal foglalkozz? Nézzük, mit is tesz Veled egy igazán jó tréning?

Egy jó tréning magába szippant…

A délelőtt kellemesen telik, a délutáni szünetben pedig már elfelejted megnézni az íméljeidet. Végre kicsit lekapcsoltad magad az üzlet áramköreiről. Nap végén nem is érted, hogy pörögtek el ennyire az órák. Elfáradtál, de nem vagy kimerült.  Vacsora után még maradsz egy kicsit: valahogy jó a csapat.

…felszabadít,

Egy jó tréningen mersz annyira őszinte lenni, amennyire csak tudsz. Néha csak viccelsz egyet, és néha kemény kritikákat is elengedsz. Azt veszed észre, hogy  mindig valami jó sül ki belőlük – hasznára válik Neked is és a többieknek is. Jól érzed magad, és furcsának találod, hogy véletlenül iyen normális emberekkel kerültél egy csoportba.

szétszed…

Előbb-utóbb (legjobb esetben a tréning közepe táján) azt veszed észre, hogy darabokban vagy. Úgy érzed, amivel több lettél, az egy csomó kétség meg kérdés. Amit eddig tudtál annak a felét áthúztad, és egyelőre fogalmad sincs, hogy mit kéne a helyére írnod. Az sem vigasztal, hogy a többiek is ugyanezt érzik.

…és össze is rak

Legalább egy teljes napod van, hogy ezek után összerakd magad, annyira, hogy képes legyél teljes erőbedobással visszamenni a külvilágba. Van időd kijönni bentről, feljönni lentről (mert egy jó tréning mégiscsak bentlakásos). Rájösz, hogy nem is vagy olyan szörnyű, és valahogy majd csak elboldogulsz ezután is.

kicserél…

Az utolsó zárókörben egész máshogy ülsz ott, mint az első gyakorlatkor. Más gondolatokkal, más érzésekkel vagy, főleg, ami a többieket illeti. Egy-két mondat, történet, mosoly… amit egyáltalán nem hittél volna, mikor első nap leültél a teremben. Magadat is megleped, de egészen meghatódsz. Az is lehet, hogy legszívesebben maradnál még egy napot.

beindít!

Alig várod, hogy elmeséld az otthoniaknak, mik történtek veled. Tréning közben egy csomó elhatározást tettél magadban. Mit fogsz kipróbálni, ki az, akinek végre megmondod a magadét, hogyan alakítod át a munkádat, mit kezdesz el, és mit felejtesz el örökre. Tartasz tőle, hogy a hétköznapi hajtás előbb utóbb bedarálja a nagy elhatározásaidat, de közben tudod: holnaptól egészen másképp csinálod majd a dolgaidat.

A következő munkanapodon széles mosolyod, türelmed és nagy ügybuzgóságod sokat sejtet. Ne csodálkozz, ha megkérdezik: na mi van, tréningen voltál?!

Van kedved kipróbálni egy tréninggyakorlatot stresszkezelés témában? Katt ide!

Hozzászólások

hozzászólás