5+1 digitális eszköz nem csak tréningekhez

Hát persze, hogy a képzéssel foglalkozó szakembereknek érdemes odafigyelniük az oktatással kapcsolatos netes eszközökre! Néhányuk megkönnyíti a tréneri / oktatói munkát, néhányuk pedig egyenesen forradalmasítja a felnőttképzést, de főleg a vállalati tréningeket. Íme az öt kedvencem: 

Az Assessment és Developement Centerekért kiirtott fák emlékére

Google kérdőívek

Ha kiszámolod, hogy:

  • 1 tréningen átlag 8 résztvevő van
  • egyoldalas visszajelzőlapot töltenek ki
  • egy tréner tart évi 20 tréninget
  • tíz tréner évi 200-at
  • és tíz cégnyi tréner évi 2000-et

akkor hány papírlap fogy el egy évben? Hát lehet, hogy nem olyan sok, de annál fölöslegesebben. A tréning végi happy sheet-tel amúgy is bajom van. Egyrészt az, hogy a happy-t elmondják a résztvevők a zárókörben, minek még leiratni is?! Több (és talán objektívabb) információval szolgálhat a tréning-visszajelzőlap mondjuk egy-két héttel a tréning után.

A digitlis (happy) sheetek szövegét a résztvevők gépelik be, a Google pedig jól áttekinthető, csinos pdf fájllá formázza. Az adatokat így nem a trénernek /oktatónak kell összegyűjtenie és begépelnie. A gépelés, és egyéb értelmetlen CTRL+C CTRL+V jellegű munkák kiiktatásával  pedig akár 30%-ot is javulhat az életminőségünk. Én legfőképpen ezért döntök papírral szemben a Google kérdőívek mellett.

Promote – Online Learning Platform

A Promote egy olyan online felület, ahol az operatív tudnivalók, tananyagok, saját feladok egyetlen – egyszerű, egységes, szép és szexi – helyen találhatók, összegyűjtve, természetesen a felhőben. Egy ilyen környezet igazán motiválja a résztvevőket, hogy a képzés előtt elkezdjék, a szüneteiben folytassák, utána pedig fenntartsák a tanulást. A Promote ezen kívül még social is – pont ezért nehéz abbahagyni a használatát. A tréner a képzés előtt rövid tananyagokat, kérdéseket küldhet a résztvevőknek, akik – például – kijelölhetik maguknak a tanulási céljaikat, vagy bemutatkozhatnak egymásnak. A tréner pedig (egy dashboardon) azonnal látja, ki készült fel és ki nem, illetve személyesen segítheti a résztvevők felkészülését. Blended képzéshez nem ismerek jobb eszközt.

(Érdekesség, hogy a Promote-nak szülőföldjén, Svédországban egyetlen konkurense van, ami állítólag sokkal szebb-jobb, mint ő maga.  Ez azért van, mert a Promote-ot elsősorban a for-profit szférában zajló képzésekre, míg a másikat a rendes általános- és középiskolás környezetre találták ki a területekhez tartozó – Svéd – büdzsé adta lehetőségek szerint.)

Google Hangouts

A Google Hangouts egy használható skype.

Egy ux-es talán pontosabban meg tudná fogalmazni, mi bajom a skype-pal. Bennem leginkább csak annyi fogalmazódott meg, hogy nehezen tudom használni.  A Google Hangouts felülete két-három perc alatt belakható, megérthető. Ráadásul egy csomó olyan funkciója van, ami skype-nak nincs és valószínűleg nem is lesz. A plusz funkciók részben kedves hülyeségek, például kalapot vagy bajszot adhatunk magunkra beszélgetés közben. De a beépített stopper óra, vagy a közös rajzfelület már komolyabb célokra is használható. A Hangoutsban a beszélgetés moderátora el tud némítani, vagy ki tud zárni csoporttagokat. Előfordulhat olyan online csoporthelyzet, amiben ez a lehetőség jól jön.

A Hangouts nem csak online tanácsadásra, coachingra / terápiára és tréningekre használható. A beszélgetés rögzíthető, sőt, valós időben közvetíthető a youtube-on. A nézők a beszélgetés előtt, közben és után kérdéseket vagy hozzászólásokat írhatnak az adott Hangouts felületére. Az online csoportozás lehetősége egy csomó izgalmas módszertani kérdést vet föl – vajon hogyan teremthető meg a személyesség, a bizalmas légkör egy testetlen beszélgetésben? Mit kell tudnia egy online moderátornak? Megéri kipróbálni az efféle csoportélményt! Én magam online kerekszatalon már vettem részt.  Következőnek kipróbálnék egy sokrésztvevős, Hangouts alapú konferenciát is!

(Ja, ez az eszköz nem csak a vállalati, de a testedző tréningek területén is jól működik: szuper hangoutsos jógaórákat találsz a Take Yoga Now vagy a Yogurus Google csoportokban.)

Fligby

Nem tudom, hogy amit Jane McGonigal mond a gémelésről, az mennyire megalapozott. Mindenesetre ésszerűen hangzik. Amikor a haverjaim stratégiai megbeszélését hallgatom egy Word of Tanks csata szünetében, akkor úgy érzem, valójában csak egy jó moderátor meg egy témafókusz kéne nekik (pl. vezetői készségek, konfliktusok, együttműködés, tárgyalás stb), és máris kész volna az együttműködés-fejlesztő tréning.

A Fligby (Flow is Good Business) egy kifejezetten vezetői szimulációs játék, így nem lövöldözésről, hanem egy kaliforniai borászat (Turul Winery) irányításáról szól. Csíkszentmihályi flow elméletén alapul: azt tanítja meg, hogyan lehet minél flow-sabb munkahelyi társas környezetet teremteni a hétköznapokban.

A legtöbb készségfejlesztő tréning tartalmaz olyan – saját élményt jelentő – páros vagy csoportos játékokat, amik az egyén / csoport hétköznapi működését képezik le, de a hétköznapoktól eltérően kockázatok nélkül zajlanak. Céljuk, hogy a csoport rajtuk keresztül vizsgálja meg a vilselkedéseit, kapcsolatait, együttműködését. Az online játékok használatával a tréningnek ez a része “kiszervezhető”, a saját élmény akár otthon, egyéni időbeosztásának megfelelően is megszerezhető.

A Fligby annyiban csoportos, hogy a trénerhez összefutó adatokból lehet a csoportra vonatkozó elemzéseket is készíteni. De a játékos a történetet egyedül – mesebeli beosztottjaival közösen, viszi végig, a játékban résztvevői interakció nincs. Egy rendes FPS-t viszont a teljes vezetői / szakmai team is játszhatna: egy RPG alapú képzés egy egész délutános / éjszakás Lanpartival indulna. Szívesen facilitálnék egy ilyen tréninget – főleg, ha elképzelem, hogyan készülnék az alkalomra: kívülről-belülről ismernem kellene az adott játékot.

TrainedOn

Tréneri szemmel érthetetlen, hogy egy ilyen képzési forgatókönyv-tervező alkalmazás miért nem létezett eddig. Mintha postiteket ragasztgatnánk egy nagy táblán: egyszerű drag and drop. A képzési program elemeit tetszőleges sorrendben bedobálhatjuk egy táblára, és menet közben tetszés szerint átrendezhetjük őket.  Megadhatjuk a tréning / tanóra / tanfolyam kezdetét, és az egyes játékok / gyakorlatok időtartamát, a TrainedOn pedig magától számon tartja, egy-egy gyakorlat hozzáadásával hol tartunk éppen a napban. (Nekem ez a funkció maga a megváltás, mert az idő újra- és  újra- és újraszámolása az, amit a legkevésbé szeretek a tréningtervezésben.) Ha kész a terv, akkor – a saját jegyzeteink nélkül – még az ügyfélnek / megrendelőnek / résztvevőknek is megmutathatjuk  a forgatőkönyvet – miután egy kattintással egy csinos pdf-et készítettünk belőle.

A sok kis tréningtervből, forgatókönyből pedig előbb-utóbb nagy céges / országos / világméretű tudástár lesz. Ez például egy nyílt vezetői workshop forgatókönyve, elsősorban a non-profit szektorban dolgozó vezetőknek. A TrainedOn lehetővé teszi, hogy a tréningtervezés egy valódi, környezetbarát flow legyen.

Ha néhány dolgot hiányolsz a TrainedOn alapverziójából, érdemes az ingyenes, freelancer  csomagnál tovább nézned az ajánlatokat.

+1: Prezi

Sokféle felhasználási módjára gondoltál már a prezinek, de fogadjunk arra még nem, hogy mi lenne, ha egy (online) meetingen / tréningen /értekezleten egy projektor és a prezi segítségével jegyzetelnétek!

Hozzászólások

hozzászólás